1./ Terunofuji - Ura :
"Amúgy szerintem elfogadható igy is az itélet, nem mindig tökéletes az igazságszolgáltatás a sportban
és az Ózumoban."
Ezzel csak annyi (és nem több) a problémám, hogy - ha minden igaz, úgy - manapság már lehetséges a
bírók + gyoji gyülekezete számára visszanézni a megtörténtek ismétlését, ahogy a nézők is láthatják a történteket. lassításban és több kameraállásból is. Éppen emiatt úgy gondolom, hogy - habár drukkolok
a Yokozunának - mindazonáltal úgy láttam, hogy nem méltányos ítélet született. Az összefoglalóból nem
derül ki sohasem, hogy alkalmazzák-e a meglévő video - technikát ilyenkor, habár, ha épp "monoii" van,
akkor általában, a TV nézők számára pótlólagosan is megismétlik lassított felvételeken a történteket.
2./ Onosho - Endo :
"A szuperharckocsis támadó modort legyőzte Endo szellemi fölénye. Az adott pillanatban rögtön tudta,
hogy mit kell tennie."
Igen, valami - ilyesmit szerettem volna én is mondani a korábbiakban, a Chiyotaikai - féle iskola vissza-verésének, semlegesítésének üdvözítő módszeréül. Ahogy írod is, Endo ehhez rendelkezik a megfelelő mennyiségű fifikával és mozgás-kultúrával. Sajnálatos módon a Yokozuna egyikben sem erős és emiatt nemigen képes kezelni az ilyen helyzeteket (Daieisho, Abi, Onosho és Meisei-vel szemben). A 184 kg -
nyi tömege, az extra testmagassága (azaz végeredményben, a magas tömeg - középpontja) és a szét-barmolt térdei sem képesek erre a srófra működni. Neki ezért valami mást kéne kitalálnia. Csak éppen
azt nem tudom, hogy mit. A nagy "öreg császár" bezzeg még ezt is képes volt kezelni. Ellene ez a fajta
fegyver se - nemigen működhetett.
3./ Hoshoryu - Eakakeisho és Ichinojo - Shodai :
"ma (mindkettő) 5 - öst érdemel a két Ózeki legyőzésével."
Isten az Atyám" teljes szívemből és lelkemből csatlakoznék az ilyen dicsérő szavakhoz. Ám sajnos nem tehetem. A két Ozeki ma (már megint csak) ismételten egymást múlta alul és ezúttal Takakeishonak is
sikerült csatlakoznia az immár szinte, a rázúduló eseményeket állandósultan teljesen tehetetlen módon
és cselekvés-képtelenül fogadó Shodai - hoz. Sajnálatos módon, ez a tény erősen mérsékli az ez irányú lelkesedésemet. Valami okból, az események előre-haladtával, csak az rémlik fel előttem, hogy, ha ez
így megy tovább, a Natsu 2022-nek egy Ozeki-vel és +2 Sekiwake-vel futhat majd neki a mezőny és a jelenlegi Sanyaku-t tekintve az most legalább két tornát igényelne, hogy akár Wakatakakage, akár Abi eljuthasson ebbe a magaslatba és ehhez mindkettejüknek, mind a Harun, mind a Natsun-, mind pedig
a Nagoya Basho-n sikeresen kellene szerepelniük. Ehhez azért kisebbfajta csodára lesz majd szükség.