Lehet, hogy az a félreértés alapja, hogy én nem a ráírt számról (50 mm) beszélek, hanem arról a látószögről, amit ezzel az objektívvel látnék, de ezt ugye szintén csak számokkal lehet kifejezni.
Rendszeren belül teljesen jó, hogy beszélünk arról, hogy ez a lencse széleslátó, mert mondjuk 7.5 mm-es, az pedig kistele, mert 75 mm-es, de ha más rendszerek objetívjeiről beszélünk, akkor átváltjuk FF értékekre, és azt mondjuk, hogy a 7.5-ös obim az FF 15mm, vagyis széleslátó, a 75 -ös obi pedig FF 150, vagyis kistele. Ilyenkor is nyilvánvaló, hogy a 75-ös obi nem lesz fizikailag 150mm -es, és a crop miatti eltérés okozza ezt, mert minket nem a szám érdekel, nem a fizikai gyújtótávolság, hanem a két objektív egyező képkivágásának összehasonlítása.
Ezért kérdeztem direkt úgy, hogy letéve az APS-C gépet, rászerelve a TTartisan 50mm -es objektívét, és mellé rakva egy MFT gépre szerelt MFT objektívet, akkor ha egyező képkivágást látunk a két gépen, akkor milyen gyújtótávolságot írtak az MFT gépen lévő objektívre?
Vagyis számomra az a fontos, hogy milyen gyújtótávolságú natív MFT lencsével ad egyező kép kivágást.
Szerintem ez az érték 37.5 mm, de lehet, hogy tévedek.