Szerintem a mongol óriás kilépett szokásos énjéből. Mint akinek (végre - valahára) sikerült levetkeznie
a gátlásait. Arra azért felettébb kíváncsi vagyok (leszek), hogy meddig meg ez így neki. Mert azért Ő is hajlamos a rapszodikus szereplésre még egy tornán belül is, ahogy például Mitakeumi is tud ilyen lenni.
A Yokozunának akad egynéhány régi, bevált mumusa. Többek között éppen maga. Daieisho, de ott van
még Onosho, Meisei, sőt még Takayasu is, aki eddig nagyon is magabiztosnak tűnik (ellentétben a két
mai is totál betliző Ozeki-vel). A mai produkciójából is nagyon kitetszett, hogy Yokozuna rangja/mivolta
dacára, mennyi - mennyi mindent kell még tanulnia Terunofujinak, hogy majd - annyira méretes, Nagy
Bajnok (vagy legalább megközelítően olyan) lehessen, mint Hakuho volt a fénykorában, vagyis a 2007
és 2017 között eltelt több, mint 10 év során. (utána sajnálatosan már egyre sűrűsödtek a tornától való távolmaradásai - visszalépései). Persze, akkorra már túl volt a 31-32 éven. De még így is összeszedett
2017 - 2021 évek között 7 Yusho-t, ami másnak (a legtöbb esetben) egy élet munkájával sem sikerül).
Puszta kíváncsiságból végignéztem a 2007 - 2021 közötti, 15 évnyi Yokozuna pályafutása értékelhető eredményeit (tehát a nem - indulásoktól a néhány napon belüli visszalépésekig leszámítva) és ez idő
alatt mind - összesen 10 esetben ért el "Yokozuna-hoz nem méltó" (azaz nálam 11 - 4, avagy ennél is "gyengébb" eredményt. Ez annyit jelentett, hogy 67 eredményesen megvívott tornából 57 alkalommal
ért el Yokozunához méltó (azaz 12 - 3 , vagy annál is "méretesebb") eredményt. Ki csinálja ezt utána ?