Te nem a régi Amateur vagy?
Igen, ahogy Old Salt írja, úgy jó lesz neked. De vitatkoznék is. A 20 poharas módszer nem ilyen egyszerű, hogy csak kivesszük a mértani közepét (6. és a 16. közöttit) és az a szíve, mert akkor biztos, hogy belecsúszunk az utópárlatba. A 15. pohár az már bőven utópárlat, holott a szűk, biztonságos vágás lenne a módszer lényege. A 14. pohártól kezdve, az nálam már biztos, hogy a farkába kerül. Amiket szintén Ö.M. írt százalékos arányokat, azzal ez nem vág egybe:
1% rézeleje
17% feje
50% szíve
32% farka
Ehhez arányítva, így kéne, hogy kinézzen:
rézeleje után,
3 pohár feje
10 pohár szíve
6 pohár lenne a farka, de biztosabb a 7
Ezt csak irányadónak írtam. A legtutibb az, amit magadnak tapasztalsz ki.
írd fel, hogy hány fokon (szeszfok/sisak hőfok) kezdődik a 4. és a 14. pohár, vagy akárhányadik, amit magadnak kikóstolsz, és legközelebb már poharazás, és kóstolás nélkül is tudni fogod, hogy hol kell vágni.