barbárállat Creative Commons License 2022.03.11 0 0 11427

Te nem a régi Amateur vagy?

Igen, ahogy Old Salt írja, úgy jó lesz neked. De vitatkoznék is. A 20 poharas módszer nem ilyen egyszerű, hogy csak kivesszük a mértani közepét (6. és a 16. közöttit) és az a szíve, mert akkor biztos, hogy belecsúszunk az utópárlatba.  A 15. pohár az már bőven utópárlat, holott a szűk, biztonságos vágás lenne a módszer lényege. A 14. pohártól kezdve, az nálam már biztos, hogy a farkába kerül. Amiket szintén Ö.M. írt százalékos arányokat, azzal ez nem vág egybe:

1% rézeleje

17% feje

50% szíve

32% farka

Ehhez arányítva, így kéne, hogy kinézzen:

rézeleje után,

3  pohár feje

10 pohár szíve

6 pohár lenne a farka, de biztosabb a 7

 

Ezt csak irányadónak írtam. A legtutibb az, amit magadnak tapasztalsz ki.

írd fel, hogy hány fokon (szeszfok/sisak hőfok) kezdődik a 4. és a 14. pohár, vagy akárhányadik, amit magadnak kikóstolsz, és legközelebb már poharazás, és kóstolás nélkül is tudni fogod, hogy hol kell vágni.

Előzmény: Amateur - No1. (11424)