Ansar Creative Commons License 2000.01.23 0 0 123
Kedves endi!

Kösz az ajánlatodat és a címet, a honlap elég jó, bár még csak felületesen néztem meg.

Kedves daunerni!

Helyesbítenék: a múltkori idézet Luca Turillitől, a Rhapsody gitárosától van. Bocs a félreinformálásért. Amúgy ő, és a zenekar minden tagja zeneakadémiát végzett, tehát lehet egy kevés fogalmuk a komolyzenéről. Az idézetre érvként azt hozza fel, hogy a metálzene (hozzátenném, hogy nem mindegyik alstílus) képes minden érzelmet és gondolatot kifejezni (ugyanúgy mint a klasszikus zenék (itt is hozzáfűzném, hogy ez a koztárs művekre szerintem egyre ritkábban igaz - de ez csak az én véleményem)).

Kedves Sysygy! (és dauerni)

Szerinrem manapság elég sok zenéről nehéz eldönteni, hogy komoly-, vagy könnyűzenéről van szó.
Yngwie Malmsteen esz-moll concertojában például a szólóhangszer egy elektromos gitár (amúgy tényleg komolyzene). A Rhapsody zenéje barokk és reneszánsz zenére épül, korabeli hangszerekkel, a lemez 1/3-án nem hallani, csak ezeket (ohne gitár, dob...). Mégis metálnak mondják a zenéjüket. Bár ezekről nem érdemes vitázni úgy, hogy nem hallottátok az említett műveket. De ahogy endi is mondta, ezek csak rétegzenék.