barbárállat Creative Commons License 2022.03.09 0 0 11399

Pontosabb képet adna a kihozatalról, hogy hány hektoliterfok alszeszed lett.

Egy "normál" főzésnél általában az alkohol fele kerül a kp-ba. Az ír módszernek a sajátja, hogy az összes alkohol csak kb 1/3-a kerül a középpárlatba. De ez a "veszteség" visszajön a következő adagnál (levágott párlatrészek visszaforgatása).  Az 1/3-ad a te esetedben nagyjából stimmel is.

 

Amit nem értek, hogy a cefrét 63 fokon miért csak fél órát tartottad? Egy órát minimum illene.

 

A képről nehéz jól kivenni a sok héjtól, de úgy látom, mintha durvább lenne a kelleténél. Hány mm-es rostával daráltad? 2mm-es lenne az igazi. Ha a gabonát nem darálod elég finomra, azon az enzim sem segít.

 

A jódteszt pontosan ennyit ér. Felesleges pöcsölés a semmire. A cefrézést csak végig kell csinálni, minden lépést szóról-szóra, ahogy le van írva, és jó lesz.

Nem írtad, de a ph-ra is figyeltél?

 

Az enyhe pörkölés jobban áll neki.

 

 

Előzmény: elek81 (11397)