Tótikám
2022.03.08
|
|
0 0
27304
|
Sörfőzés , "Harminc perces ipa". Többször találkoztam a forralás nélküli eljárással de valahogy nem bíztam benne. Most viszont készült egy 12L kísérlet.Recept nem saját , kicsit módosítottam . Maláták: 950gr maris otter,330gr rozs, 130 gr munich,50gr búza,120gr búza pehely, 55gr zab pehely,100gr árpa pehely, 55gr cara munich III. Komlók:15gr amarillo 30 perc, 10gr nelson sauvin 15 perc,100gr malto dextrin 10 perc (komlótea ként),25gr nelson,20gr mosaic cyro, 3 nap hideg komló. Cefrézés 67C on kb. 40 perc. Szűrés , máslás 75C-on, majd ezen a hőfokon 30 perc. 38C-on élesztőzés 4gr voss kveikkel . Erjesztés 38C-on , 24 óra alatt le is ment 1.014-re. 12L , OG 1.040 készült ,ebből a végén kb. 10l került keg-be.Egy kellemesen illatos ,könnyen iható beszélgetős sör lett ,keserű de nem kaparó.Főzés ideje, mosogatással , pakolással együtt ,kb. 3,5 óra. |
|