dave_dömper Creative Commons License 2022.03.06 0 0 6908

Elnézést, hogy bele-elegyedek a felnőttek dolgába, de :

Abi-ról lenne szó. Az ő esetében felettébb kíváncsi leszek arra, hogy ez a fa meddig is nőhet. Eddig úgy

tűnik, hogy jót tett neki a kényszerpihenő (amennyiben a visszatérés az alsóbb régiókból kiváló pihenő, bemelegítés volt a Makuchi-beli viszontagságok kezeléséhez. Nem kis elismerésben részesült a Hatsu-n

elért 12 - 3 kachi koshi-t / Jun Yusho-t / Shukun Sho különdíjat tekintve, a Sanyakuba előresorolásával, a régebbi M6 - rangjából, ezt el kell ismerni. A nagy kérdés az, hogy most mi következik a számára ? Mert

hogy valami azért akad éppen a sumo-ja látványában, amitől valami módon nehezen tudok szabadulni.

Az mindenképpen igaz, hogy Ő kíméletlenül nagy küzdő. A győzelmei döntő részét éppen ezzel - ezáltal érhette el, hogy ilyen kíméletlen stílusban űzte - hajtotta a vele szembe-kerülőket, egészen addig, amíg ki nem pucolta őket a ringből. Kérdés, hogy meddig lehet ezt csinálni ? Mert tény az, hogy rengeteg erő

- akarás van a stílusában (akárcsak volt például Chiyotaikai-nák is, de ezenfelül olyan technikai tudást- készséget, egyéb hatékony figurák alkalmazására való hajlamot. azt - legalábbis én - nemigen látnék a

sumo - jában. Márpedig, amit ezen a szinten (ahova most eljutott) a potenciális ellenlábasai - szerintem - felkészülhetnek ez ellen, miután ez egy "egydimenziós sumo" és nem látni tőle emellett semmi olyan technikai tudást, fifikát, mint például ami jellemzi akár Ura, de sok esetben Hoshoryu sumo - ját szintén.

És számomra nagy kérdés, hogy mit hoz ez a torna, ahol Abi-nak olyanokkal kell megküzdenie, akik már az Ő brutál, lökdösődő stílusára felkészülten állnak ki ellene. Ennek eredménye, ennek jelei már a Hatsu 2022.- n (Mitakeumi, Hoshoryu és Onosho esetében), illetve, úgyszintén, a Kyushu 2021.- en (Hokutofuji Takanosho, Terunofuji-elleni meccseken) látszottak. Szóval, a most soron következő Haru Basho torna e tekintetben komoly vízválasztó lehet és éppen, az Ő esetében. Emiatt vagyok kíváncsi a szereplésére.