Jokki Creative Commons License 2022.03.05 -1 0 4414

Minek gyűjtsem össze? Mások már összegyűjtötték. Nagyjából nem titok amit leírtam, német tudással (mondjuk nekem nincs) könnyen össze szedhetők ezek vizsgálatok. Persze a legjobb forrás Pap Gábor magyarul, illetve Illig és munkatársainak megjelent különböző művei. Még ha nem is fogadod el Illig elméletét, de a könyvében jelzett források bőségesek és hitelesek, ez nem vitatéma, rengeteget olvashatsz a hamisításokról.

De akár a volt munkatársától is, Horst Uhrmanntól, akinek nincs is köze Illigékhez, töméntelen anyag van már. Módosítanom kell az adatokat, mert csak fejből idéztem valójában 270 alapforrás van nagy Károlyról ebből találtak 101-et hamisnak 1996-ig. Illiget akarták cáfolni, de mivel nem találtak egyetlen forrást se valósnak, amit vizsgáltak, úgy oldották meg a kérdést, hogy egyszerűen nem vizsgálják.

Az pedig, hogy bizonyos események az időszámítások különbözősége mentén szinte napra pontosan ismétlődnek a történelemben az meg egyszerűen képtelenség. Lásd Alarik - Atila hadjárata. Lásd Magyar-avar-hun stb történelem.

Pl, Kárpát-medence történelmében ugyanaz a történet 5-ször ismétlődött meg csak más nevekkel és népekkel. Ez még viccnek is gyönge. De erről is írtam már korábban.

Az uarhun és a zsuanzsuan az ugyanaz, megint csak elnevezésekről beszélünk, nem különböző népekről.

Előzmény: merigazoi (4413)