Galba92 Creative Commons License 2022.03.05 0 0 27297

Üdvözletem hosszú kihagyás után újra nekiesek a ""főzicskőlésnek"" viszont előtte gondoltam ,hogy beszerzek egy lemezes hőcserélőt. ((a hideg vizes palackos megoldás habár működött nem győzött meg, a klasszikus spirálcső meg nem sokkal olcsóbb mind a hőcserélő, a csőben egy másik van kivitelűre gondolok.)) A kérdésem az volna aki használ ilyet az milyet szerzett  be. Megmondom őszintén az olasz boltban látható noname kínai cuccal kapcsolatban amiről semmilyen gyártói tanúsítvány dokumentum nem érhető el nem bízok. A gépészboltokban amik elsődlegesen pl napkollektorokhoz árulnak meg nem találok infót ,hogy ilyen célra használta volna e valaki. Pl a swep E5T hőcserélő anyagában forrasztásban gyártásában megfelel az élelmiszeripari használatnak ,irják a weboldalukon a fórövízes használatot, de más élelmiszeripari felhasználhatóságot nem találtam neten. Az alfa laval nál meg úgy láttam csak ipari méretűben gondolkodnak, kérjek árajánlatot ha szeretnék valamit. Bármi infója van a tisztelt fórumtársaknak ne tartsák magukban köszönöm.