Nekem volt Mandulakajszi. Előnye, hogy az íze - de ez nyilván szubjektív - nagyon aromás, finomabb, mint a Gönci, Bergeron. A családban mindenki dicsérte a gyümölcsét. A nálam gondozott néhány fajta közül egyértelműen ő volt ízben a nagy kedvenc.
Hátránya, hogy nagyon moníliaérzékeny. Ha virágzáskor nem permetezed, pár év alatt teljesen leromlik a fa. Fagytűrése szerintem átlagos, e téren csodát ne várj tőle. A Bergeron jóval strapabíróbb, ha jönnek a fagyok.
Nálam csak közepes termőképességű volt, ritkítanom sose kellett. Tizenegykét év alatt a himlővírust nem kapta el.
Bármennyi hibája is volt, az íze miatt minden kevésbé előnyös tulajdonságát elnéztem neki. Lehet, hogy egyszer pótlom, ha lesz helyem, de hajt a kíváncsiság is más fajták iránt.