Tartok tőle - legalábbis olvasva a hsz.-od első bekezdését - hogy talán elkerülte a figyelmedet az, hogy
abban, mindenek előtt Hoshoryu kapott új rangját megérdemeltnek, míg éppen a Daieisho és Ura által
élvezett új helyezést teljesen méltányosnak ítéltem. Akikhez mérten találtam "szivatásnak" (ha szabad
így minősíteni Onosho előlépésének mértékét) az éppen Ichinojo és Tamawashi voltak és ráadásul még - szerintem - mindkettőét okkal. Ha, te, itt Onosho-t "liftező"-ként minősítetted, úgy vajon, mégis miként minősítenéd éppen Ichinojo és Tamawashi közelmúltbeli produkcióit. Tamawashi esetében kiemeltem,
hogy az ő esetében nyilván figyelembe vették a "kinboshi"-ját.
Ichinojo esetében úgy vélem, hogy abban, hogy egyáltalában kachi koshi végezhetett, nem kis szerepet
játszott, hogy a sors különös szeszélye folytán M2w-rangban, a zárónapra nem kisebb méretű ellenféllel
sikerült összehozni, mint a teljesen "leeresztő üzemmódban" sumózó Tochonoshin (M15w) és őt sikerült
vernie. Ráadásul az utolsó tornákon ő is szépen "liftezett" a Sanyaku alja (K) és a Maegashira eleje (2-6)
között.
Tamawashi ugyancsak szorgosan "liftezett" M10 és M3 között a legutóbbi tornák alkalmával és az utolsó fordulóban egy igazán kiválóan teljesítő - mindazonáltal M12e rangú - Ishiurától kapott ki, azaz kinboshi
mellett Ő sem büszkélkedhetett valami igazán ütős teljesítménnyel.
Onosho számlájára írható, hogy kikapott a Yokozunától és nem mellesleg egy kiváló meccsen az általam
sokszor szidott Chiyoshoma-tól. Ezzel szemben verte az egyik Ozeki-t, a későbbi tornagyőztes Sekiwake - Mitakeumi-t és mindkét komusubit (M5e - rangból). SZóval ezzel - szerintem jobb rang - besorolásra is
méltóbb lehetett volna, az elért 10 - 5 kachi koshi-jával (M5e-rangból indulva). Egyebekben pedig, amit
írsz róla (a liftezéséről) az Ő esetében is igaz. Ezt nem vitatom, Ám ezt jórészt betudom a "harci kakas" fejetlen, belemenős küzdőmódjának és talán épp emiatt úgy látom-tartom, hogy valóban kiismerhető és kezelhető és éppen emiatt szerepel rapszodikusan. Ámde azt is gondolom, hogy mikor kiválóan teljesít,
azt lehetőleg az ő esetében is honorálni kellene, éppen most, legalább egy M5-ből mondjuk M2-rangba előléptetéssel.