Sajnos nincs jól "megalapozva" Magyarországon a Star Trek. Annakidején mi a Pirx kapitány kalandjait nézhettük és élvezhettük, így nincs nálunk történelme ezeknek a sorozatoknak/filmeknek. Próbálnának meg a német mozik egy napot csúsztatni egy új Star Trek film bemutatásán, azt hiszem lenne egy jó kis lincselés, míg nálunk sok hónappal később mutatják be a mozik (ha bemutatják) az ilyen filmeket és meg is értem, kevés a néző. Amikor utoljára a Star Trek: Insurrection-t néztem a moziban, rengeteg emberke úgy ment be, hogy előtte semmiféle Star Trek alkotást nem látott. Hát nem mondom, önmagában is elég látványos a film, de el nem tudnám képzelni, hogy a poénok 90%-át megértettem volna megfelelő "előtanulmányok" nélkül. Valószínűleg tizedannyira sem volt érthető a film önállóan és biztos nem is tudta az élvezni aki így látott először Star Trek-et. Ezen a helyzeten segít az olyan ritka esemény ami a TV2-nél történt/történik, hogy legalább a mozifilmek egy részét bemutatják magyarul. Hogy ennek milyen akadályai merültek fel azt nem tudom, de jó volna ha bármelyik magyar televízióban többet láthatnánk ezeket a sorozatokat/filmeket (vagy ha egyáltalán láthatnánk).
Érdeklődőként megkérdezném, hogy van-e az alábbiakban felsorolt alkotásokon kívül más professzionális film vagy sorozat amiről nem tudok?
Sorozatok:
Star Trek: The Original Series
Star Trek: The Next Generation
Star Trek: Deep Space Nine
Star Trek: Voyager
Mozifilmek:
Star Trek (1.): The Movie
Star Trek (2.): The Wrath Of Khan
Star Trek (3.): Search For Spock
Star Trek (4.): The Voyage Home
Star Trek (5.): The Final Frontier
Star Trek (6.): The Undiscovered Country