Bubi504
2022.02.28
|
|
0 0
18323
|
https://www.agrarszektor.hu/noveny/kiderult-a-titok-ezt-sokan-nem-tudjak-amikor-fagyvedelemrol-van-szo.21106.html
A kép miatt linkelem. Van egy amcsi táblázat is, amit úgy látom már levettek a netről (jogdíjas volt) de asszem tavaly feltettem ide - az is hasonló értékeket mutat. Tudom (Mozoo :-) , hogy ezeket a számokat nem lehet szentírásnak venni és sok tényezős az egyenlet, de alapesetben -6 a pirosbimbóban _nálam_ nem indokol védekezést, sőt : túl sok a rügy, kifejezetten örülnék ha kevesebbet kéne ritkítani. A BB-t is kipróbáltam amúgy valamelyik évben, én nem tapasztaltam semmilyen hatást - de ezzel is lehet vitatkozni, biztos van olyan aki ismer olyat aki már látott... és az is lehet, hogy laborkörülmények között ki lehet mutatni a kedvező hatását (mondjuk úgy, hogy lehet olyan laborkörülményeket teremteni...) - de olyan termelőt még nem láttam, aki ennek (vagy bármelyik másik kémiai módszernek köszönhetően) élt volna túl egy nagyobb fagyot. A kisebbeket meg enélkül is ki lehet bírni. Kecskemétre az omsz -10-et mutat, az mondjuk fájna... |
Előzmény: lukacs89 (18319)
|
|