pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 69

Budapesti Memorandum elnevezésű nemzetközi szerződést    1994december 5-én, Budapesten írták alá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) itt megtartott konferenciáján...

A szerződés biztonsági garanciái Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán területi integritását vagy politikai függetlenségét érintő fenyegetés, illetve erőszak alkalmazása esetére vonatkoznak.

Es igaz lett teljesen!

• Szijarto 4 napja

Ami azt a kérdést illeti, hogy Oroszország szeretne-e háborút indítani Ukrajnában, bízunk abban, hogy a válasz még hosszú ideig nemleges lesz

– mondta Szijjártó Péter. Arra a kérdésrearra a kérdésre, hogy Orbán Viktor a múlt heti, Vlagyimir Putyinnal folytatott találkozóján kapott-e biztosítékokat az orosz elnöktől, azt mondta, hogy igen, ezt az államfő megígérte a tárgyalást alatt

• Orban Viktor 3 napja

Nyílt lapokkal játszunk, és sohasem rejtettük véka alá, hogy Brüsszel stratégiáját elhibázottnak, az Oroszország elleni szankciókat pedig zsákutcának látjuk.Meggyőződésem, az Oroszországgal való gazdasági együttműködés nélkül Európa továbbra is vérszegény és sápatag. Az együttműködéstől elzárkózni, a hatalmas gazdasági lehetőségeket teljesen átengedni a kínaiaknak stratégiai hiba. De az elmúlt években én is beláttam, hogy az Európai Unió külpolitikai irányvonalát nem tudjuk megváltoztatni, és így felesleges vitatkozás helyett inkább kidolgoztunk és működtetünk egy magyar modellt. NATO- és európai uniós tagok vagyunk, és közben kiegyensúlyozott politikai viszonyt és gazdasági kapcsolatokat ápolunk Oroszországgal. A magyar példa bizonyítja, hogy ez lehetséges.”

• Putyin ma

Már Kijevtől 20 kilométerre van a frontvonal

• Hogyan is mondta Teleki?
  •  
  • Szószegők lettünk – gyávaságból – a mohácsi beszéden (*) alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.
  • A gazemberek oldalára álltunk – mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.
  •