kardosur Creative Commons License 2022.02.24 0 0 27295

Természetesen, ha választani lehet, a vastagabb talpút kell venni. És választani mindig lehet.

Nekem van ilyen 30 literes söröshordóm, átalakítás nélkül 9,5kg, ha kivágjuk a tetejét lejön néhány kiló.
Pár éve (jó pár)vettem, 11500ft-ért adta oda a kocsmáros. Azt mondta neki ennyiért számolják a göngyöleget. Majd a következő cserénél kifizet egyet. De aztán nem használtam sosem.

Én kb 3 évig főztem BIAB egy 20 liter köröli régi sárga CCCP könnyű zománcos leveses fazékban gond nélkül.(2,5kg)  Bár a vékony, zománcos is sokkal jobb, mint ezek a papírvékonyak, az biztos.
Mondjuk a forralást lekvárfőzőben csináltam.

Előzmény: öreg_néne_b (27294)