Az arányokat nem én találtam ki. Több leírásban is azt írták, hogy kukoricának elég a kilónkénti 3 liter víz is. Pl: barbárállat 11269-es hsz.-e.
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160728341&t=9206163
Volt, aki csak 65°C-on főzte a kukoricát végig, és olyan is, aki csak 10 percig tartotta 85°C-on és visszahűtötte. a 65°C-ról 85°C-re iszonyat lassan főztem fel, simán megvolt az egy óra. Féltem a leégéstől, ráadásul közben meg is kajáltunk.
Írtam, hogy egy kezdőnek simán el lehet veszni az információk között és nem egyértelműek a receptúrák.
A cefre amúgy rendesen édes, szóval a keményítő bontás megvolt.
Igen, nekem említetted a cefre szűrését, "Főzés elött mindenképpen szűrd le." de mivel sosem csináltam, így nem tudom, hogy milyen anyagon lenne érdemes átszűrni.
Akkor ez a cefre lényegében kuka? Vagy lehet kezdeni vele valamit? Esetleg tegyek még hozzá vizet, amit előtte sterilizálok, vagy csak simán a cefre jelenlegi hőfokára melegítek, hogy meglegyen a kilónkénti 5-4 liter víz?