naivkezdo Creative Commons License 2022.02.18 0 2 18215

"Valójában az van, hogy ha a gyümölcs a kellő érettségben van leszedve, és jó is az évjárat, akkor teljesen mindegy, hogy milyen névvel van cimkézve a fajta."

Nem értünk egyet, nem gond.

 

"Ha a cefrézést és a főzést nem baltázzák el, akkor a pálinkából (sőt: a lekvárból sem) fogja megmondani senki, hogy milyen fajta volt amíg a fán volt."

Ebben sem.

Nagyon csodálkozom, lehet én vagyok egy kisebbség része, de ezek triviális dolgok, mármint, hogy van különbség és hogy meglehet mondani milyen fajta volt.

 

Pl tavaly már nem tudom milyet kaptam, magyar fajták utánit, van benne egy citrusos vonal, amit korábban egyik magyar fajta sem hozott nekem. Hogy ez valakinek tetszik? Simán lehet, ízlések és pofonok.

 

Amúgy csak kajszira gondolod ezt igaznak vagy szilvára, meggyre, szőlőre, stb más gyümölcsre is?

Előzmény: Bubi504 (18210)