Bubi504
2022.02.18
|
|
-2 2
18210
|
Van egy pálinkafőzdés vevőm, nem két hordónyit visz minden évben. Kifejezetten a Kioto-t kéri, mert qrva jót szokott belőle főzni. Egy másik a LadyCot-ra esküszik, oltóvesszőt is adtam már neki. Mindkettő évtizedek óta főz, jól ismerik a magyar fajtákat is. Valójában az van, hogy ha a gyümölcs a kellő érettségben van leszedve, és jó is az évjárat, akkor teljesen mindegy, hogy milyen névvel van cimkézve a fajta. Ha a cefrézést és a főzést nem baltázzák el, akkor a pálinkából (sőt: a lekvárból sem) fogja megmondani senki, hogy milyen fajta volt amíg a fán volt. Azt viszont simán megmondom, hogy ugyanabból a barackból a lekvárt anyám vagy anyósom főzte-e - nem is egy ligában játszanak. |
Előzmény: naivkezdo (18209)
|
|