atifoci Creative Commons License 2022.02.17 0 1 18191

Nézd engem az olasz , francia ,  spanyol   " szakemberek " ízbeli véleménye kb egyáltalán nem érdekel , ők a ratattouille-t szeretik...én meg a lecsót , ők a csigát meg a tengeri herkenytyűket én meg a csülköt...ennyi. Ha szigorú akarok lenni akkor a nyugati kajsziknak nincs kajszi íze , a Cotok nagy részének /főleg a keményeknek / pocsék az íze , meg a Far-oké is.....na ez az én véleményem , lehet vitatkoznii, de ettől az én véleményem még nem fog változni...Azt nem állítom, hogy termesztési tulajdonságokban nem lehetnek jobbak , de nem is ez volt a kérdés...én a kajszit nem azért termesztem, hogy kibírjon 1000 km utazást , meg 3 hét pulton tartást...de ugye ez a topic sem csak a nagytermesztőké...nekik más az érdekük, céljuk, véleményük...stb.

Sztem a betegségek említése is kissé mellényúlás...a ppv, fitoplazma, gutaütés ugyanúgy eléri a nyugati fajtákat, mint a magyarokat...sőt sok esetben a kinti oltványokkal hurcolják be.

Amiket kipróbálnék ?...az Albinova fajtánál mindenhol kiemelik a különlegesen finom ízt, na ezt még bevállalnám oltványként...ill. ha szemzőágként tudok szerezni , akkor ESETLEG 1-2 -gat /pl Koolgat / ill. a pirosak közül 1-2 /Rubingok /...de nem mindenáron....ami maradt azokból gazdálkodok, de a kajszik komolyabban már nem foglalkoztatnak.

Előzmény: james69 (18180)