Körtvélyesi Creative Commons License 2022.02.16 0 1 19229

Kedves James69!

 

Az állatok ízesítve, bekeverve és ha más nincs (!) megeszik a GMO-Bt kukoricát, mind ahogyan mi elfogyaszjuk a GMO-szójával dúsított kenőmájast, felvágottat stb. és az ilyen világpiacon szétterített szójával készült  takarmányon nevelt, hízlalt állatainkat. Érdekes módon a gyomor és bél nyálkahártya erre gyulladással reagál. A glifozáthoz még annyit, hogy az alapvegyületet eredetileg nem gyomírtóként állították elő, a fémekkel való komplexképzését vizsgálták, ami szépen működik. Gyomírtóként alkalmazva  megköti a talajban a nyomelemeket, szervezetünkben az enzimháztartásban okozhat gondokat, ekkor jönnek a betegségek... 10.1016/j.eja.2009.04.004  Nyomelemhiányos megfigyelések alapján készítette el Dr. Béres József a cseppeket... A szelídebb mezőgazdasághoz talán a német előírásokat vagy Japán hozzállását kellene figyelembe venni.

Én jó rég óta önellátó vagyok, egyrészt azért, mert lesűlne a bőr a pofámról amennyiben a kisebb földterületeket nem művelném másrészt, 39 év alatt, vegyészként, sok mindent beszipákoltam akarva–akaratlanul. Ameddig mozogni tudok, kertészkedek. Ennek köszönhetően a berkeny pálinkától az aszalt paradicsomon keresztül a savanyított tarlórépáig repertoárral rendelkezek. Jelenleg a téli szálláshelyemen, a panelban nevelem palántáimat, örömmel jelentem: A padlizsán kikelt!  

  

Előzmény: james69 (19225)