Törölt nick Creative Commons License 2000.01.17 0 0 101
Echo!
Annyit szeretnék mondani, hogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hogy nem jársz el az összejövetelekre. Nem ez számít, hidd el! Minden embernek más a dolga. Ahogy így a fórumról megismertelek, neked jó látásod van a jehovisták problémáiról.
Ne hagyd, hogy olyannal törvénykezzenek veled, ami nem törvény az újszöv. szerint. Én is átéltem, átélem, amit te érezhetsz, tudod, én is kiléptem a felekezetemből... fájó szívvel... és még ma is, 1.5 évvel kilépésem után is néha belémvillan, mintha most ismerném fel: kiléptem? Onnan, abból a gyülekezetből, ahol sokat tanultam és nagyon jónak tartottam?

Kedves mindenki!
Nem igaz, hogy mindenkinek hirdetnie kell az evangéliumot! Legalábbis nem mindenkinek ugyanúgy és ugyanolyan intenzitással! Nem igaz, hogy Jézus mindenkit elküldött hirdetni, vagy hogy ez mindenkire vonatkozna!
Mert igenis rossz dolog, mikor a jehovás bekopogtatókat egy kicsit értelmesebb ember simán le tudja égetni! Ez rossz dolog! Nem hiszem, hogy pl. mikor Pál a görögökkel vitázott, égett volna.
És az ilyen naív, tudatlan "hittérítők" igenis, hogy leégetik a kereszténységet, Jézust, Istent!
Mindenkinek bölcsen meg kéne vizsgálnia, mire van ereje. És akkor nem fordulna elő az, amiről párszor írtam már itt: hogy "gyerekeket küldenek a harcba"...