Keverős üstben csinálom,remélhetőleg neked is az van...kukoricát, vagy bármi gabonát,amiből cefrét akarsz készíteni felfőződ az üstben úgy,hogy felmelegíted kb 65 fokra a vizet,ekkor hozzáadod a darált gabonát(kukoricát),úgyis vissza hűti kb 60 fok környékére,ezen a 60-65max fokon tartva 1 órát főzöd,ekkor hozzáadod a malátát,enzim malátát,vagy rozs malátát,attól függően milyen ízű anyagot akarsz készíteni,vagy ha veszel enzim folyadékot amiláz,GA 500 stb,akkor azt is hozzáadod,és a hőfokot szintén ezen a 60 fok környékén tartva félóráig összefőződ,és hordóba rakod...amikor már megfelelően kihűl,akkor hozzáadod az élesztőt,sütő élesztőt,vagy hidegtűrő élesztőt,vagy a kimondott gabona whisky,vodka élesztőt(ez jó drága) :D ki mit tesz bele...egyéni döntés.
De ugyan ezzel a módszerrel csinálhatsz bármilyen összetételű anyagot,a lényeg a felfőzés.
Tegnap délután pl tiszta rozst főztem fel,kevés enzim malátával,és rozsmalátával,hogy elcukrosodjon megfelelően,most próbálom ki a kanadai whiskyt először :)