Albertus Creative Commons License 2000.01.15 0 0 422
Nem hagytam magam, keresgélem az Y váltót (meg ami még érdekel). A Váci utcai boltban már jártam. Fleischmann-nak nincs Y váltója, sőt kizárólag német nyelvű katalógust tudnak adni. Abból én csak az ábrákat értem meg. A Váci úton is voltam, ahol van angol nyelvű ROCCO katalógus, de az összes többi anyag csak németül van, az angol nyelvűt úgy kell megrendelni. Megjegyzem, hogy rendeltem egy kiadványt, most ott tartunk, hogy háromszor jelöltek meg határidőt, és még mindig nincs itt a könyv. Messze van Ausztria, november óta nem sikerült még behozni.

Kínomban ma bementem a Szív utcai boltba, mert éppen útba esett. Nem minősítem az esetet, csak leírom, hogy mi történt. Bemegyek az üzletbe, a boltos éppen telefonál. A "TT nem mozdult meg", "Hogy képzeli?", "Minek az magának?", "Ne szórakozzon már velem!" arra engedett következtetni, hogy mérges. Letette, és nekem mondja, hogy valami ember érdeklődött nemtommmik iránt. Aztán mondtam, hogy "HO méretarány" és "Y váltó". (Hiába, nekem ez a dilim.) Erre előrántott egy Pilz kettős vágánykapcsolatot -- amit kettős keresztnek hívott (biztosan nagyon szakszerű akart lenni, de szerintem jobb lett volna, ha nem erőlteti) -- és két íves váltót. Aztán hirtelen eszébe jutott, hogy van valami Y váltója is. Sőt, tettleg a kezembe is vehettem. Elég rozoga kivitelnek tűnt, a márkájáról sose hallottam még soha. Megkérdeztem, hogy van-e katalógus, hogy megnézzem, mi ez, hogy lehet ebből építkezni. Azt mondta, hogy novemberben volt. Megkérdeztem, hogy mikor lesz megint. Mondta, hogy februárban. No akkor majd februárban jövök érte... Hogy az az ember hogyan nézett rám! Ha nem jön be időközben egy fiatal házaspár az üzeltbe, szerintem elküld a jóanyámba. Fennhangon megköszöntem a segítségét és elköszöntem. A boltos egy szót se szólt.

Az ilyen miért nem zöldséget árul? Ott biztos senki sem kér katalógust. Sőt, az se érdekel, hogy összefőzhető-e a protékája azzal, amit a másik boltban vettem. Vagy tényleg olyan baleknek nézik az embert, hogy minden körültekintés nélkül elkölt tízezreket-százezreket...?