Folyt
Egy kicsit nyomozgattam Seiko ügyileg és elég érdekes dolgokat találtam. Szerintem ha így elkezdünk kivesézni egy óramárkát sok érdekesség kerülhet elő. Bár minél többen tesszük ezt annál érdekesebb lehet.
No szóval Seiko sorozatok
Auto relay Kinetic
Kinetic
Perpetual Calendar
Chronograph
Le Grand Sport
Ladie"s jewerly
Ezek közül a Kinetic auto relay nagyon érdekes. Ha 3 napig nem használod leállnak a mutatók és csak "memóriában" méri az időt. Ha néhányszor megrázod feléled és beáll a megfelelő mutatóállásra. Négy évig képes alvó funkcióban maradni mint a sivatagban egy növényi mag :)) Egyébként eszméletlen szép kivitelben is létezik.
www.seikousa.com nem tudom, hogy milyen minőség, de igen szép. Annyira nem lehet rossz. (bár engem már áttérítettetek az automata órákhoz, de ami szép az szép.)
Chronograph
Egyedi és érdekes. Készült egy sorszámozott négy különálló számlappal szerelt órája is. Állítólag forradalmian új technológia, 38 rubin a csapágyakban 1000 db os széria. http://www.seiko.hu/p-seiko-kinetic-chrono.html
A perpetual calendar 100 évre programozva tudja mutatni a naptári napot. Erről tud valaki valami részletesebbet?
Érdekes automata Seikót még nem találtam. Attól még lehet.
Folyt köv