Szeretném egy másik Igével is bemutatni, hogy a testet elhagyó szellem képes gondolkodni és érezni......................
" Én, János......................... a szigeten voltam, amely Patmosznak neveztetik............................ Szellemben voltam ott az Úrnak napján.........."
Jelenések 1:9-10.
János apostol szellemben elragadtatott a jövőbe, méghozzá az Úrnak napjára, amely e korszak lezárásának az ítéletsorozata.
Ha figyelmesen elolvasod azt, hogy mi történt ott Jánossal, akkor láthatod, hogy kérdéseket tett fel neki az Úr, vagyis a válaszadáshoz gondolkodnia kellett.
Hallott, látott, érzett..................... amiket ott kapott és látott meg is jegyezte, mert később le is írta.
" Mikor pedig láttam Őt, leesém az Ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az Ő jobb kezét, mondván nekem: Ne félj!"
Jelenések 1:17.
Az Úr rátette János szellemére a kezét, vagyis a szellemnek van anyaga.
Megfogható.
És mivel az Úr azzal nyugtatta, hogy ne féljen, bizonyára János félt........................... vagyis a szellemnek vannak érzései, érzelmei.
" Én azért igen sírtam, hogy senki nem találtatott méltónak a könyv felnyitására...."
Jelenések 5:4.
János szellemben tudott sírni is............................