Abdiás. Creative Commons License 2022.02.06 0 0 4025

REISINGER  JÁNOS   Szeretem az előadását.

Reisinger János azt állítja, hogy miután az ember lelke elhagyja a testet, a léleknek nincs érzelme és nem gondolkodik.

Nem ismerem a tanításait, de amit hallottam Tőle, abban úgy vettem észre, hogy eleve nem tesz különbséget az ember lelke és szelleme között, márpedig a kettő nem ugyanaz.

" Lőn pedig, hogy meghalt a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám keblébe, meghalt pedig a gazdag is, és eltemetteték. És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látta Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.  És ő kiáltván monda: Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, , és hűsítse meg az én nyelvemet, mert gyötrettetem e lángban! Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy a te javaidat elvetted a te életedben............................. Monda pedig amaz: Kérlek azért téged, Atyám, bocsásd el őt az én atyámnak házához, mert van öt testvérem, hogy bizonyságot tegyen nekik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak!"

Lukács 16:22-28.

A szegény és a gazdag Lázár is meghalt, így a lelkük és szellemük elhagyta a testüket.

Ebből a rövid részletből elég sok mindent meg lehet tudni az elköltözöttek szelleméről:

1. A gazdag lázár felismerte Ábrahámot és a szegény Lázárt is: azaz a szellem tükrözi a földi testnek a lenyomatát, vagyis hasonlít rá. Az ember szelleméből is felismerhető a személy, még ha nincs is ott a teste.

2. A pokolban a gazdag Lázár kínokat szenvedett: azaz a szellem érez.

Ha nem érezne, akkor maga a megváltás egy nagy humbuk lenne, hiszen minek kellene megváltani olyan személyeket, akik ha elkárhoznak, nem éreznek, nem gondolkodnak, nem tudnak a létezésükről...........

A megváltásnak pont az a lényege, hogy attól, hogy az ember lelke és szelleme kimegy a testéből, még személy marad, érzelmekkel, emlékekkel, gondolatokkal, érzésekkel, vágyakkal, csak ha elkárhozik, akkor ezeket már nem tudja beteljesíteni, ill. az akaratát nem tudja érvényesíteni.

Pontosan ebből származik a szenvedés, ami borzasztó kínnal is párosul......................

3. Mivel itt egy párbeszéd zajlik egy elkárhozott és egy üdvösséget nyert szellemek között, így a testből kivált szellem kommunikálni is tud., méghozzá úgy, hogy a másik személy hallja és tud is rá válaszolni.

4. Ábrahám azt mondta az elkárhozott Lázárnak: " Emlékezzél meg róla..." : Vagyis a testből kivált szellem és lélek képes a földi élet eseményeire emlékezni. Tudja, hogy mi történt vele, és az egyik legnagyobb fájdalma éppen ezért egy elkárhozottnak az lehet, hogy tuja, és eszébe jutnak azok az események, amikor Isten megkereste őt az igazság beszédével, de ő nem fogadta el.................... sőt, lehet, hogy nagyon gúnyosan fogadta mindazt, amit az ő megmentése érdekében osztottak meg vele.

5. A gazdag Lázár azt kérte Ábrahámtól, hogy a szegény Lázárt küldje vissza a családjához, hogy elmondhassa nekik az igazságot, nehogy ők is elkárhozzanak. Vagyis szellemnek és léleknek vannak érzései, különben nem aggódott volna a családja miatt.

6. Az elkárhozott Lázár nem azt kérte, hogy ő mehessen vissza, vagyis az elkárhozottaknak soha többé nincs lehetőségük visszatérni a földre, és Lázár kérése azt bizonyítja, hogy ezzel ő is teljesen tisztában volt.

Te azt mondod, hogy a különböző keresztény közösségek meghamisítják az Igét...........................

Újfent szembesítelek azzal, amit már korábban is mondtam: Ha annál nem veszed észre a ferdítéseket, akit szeretsz és hallgatsz, akkor miért gondolod, hogy van olyan ismereted, amellyel másokat tanításait megítélhetnéd?!

Erre mondta Jézus: Vak vezet világtalant...............................

Előzmény: 11_11 (4010)