Abdiás. Creative Commons License 2022.02.06 0 0 4013

A Teremtő és Jézus által van megtérés, bűn bocsánat, csak nekik vagyok alárendelve.

" Akkor eljött Jézus Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy megkeresztelkedjék őáltala. János azonban visszatartja Őt, mondván: Nekem kell általad megkeresztelkednem, és Te jössz énhozzám? Jézus pedig felelvén, monda neki: Engedj, mert így illik nekünk minden igazságot betöltenünk."

Máté 3:13-15.

A minden igazságból az egyik az, hogy Jézus itt is alárendelte magát egy embernek azért, mert az Atya helyezte abba a pozícióba, amiben szolgált.

Ha maga az emberként megszületett Isten alárendeli magát olyan embereknek, akiket az Úr választott ki, akkor Neked, mint embernek, vajon miért okoz ez gondot?!

Itt a földön Isten olyan embereken keresztül végzi a munkáját, akiket Ő választ ki a különböző szolgálatokra.

Aki ezt nem tudja elfogadni, az Istent sem fogadja el - még ha a szájával azt is vallja -.

Ha egy anya azt mondja a gyermekének:

- Apád arra kért, hogy szedd össze a játékaidat.

Ha a gyermek nem szedi össze, akkor kinek nem fogadott szót?

Az anyának, vagy az apának?

Egyértelműen az apának...............................

Pontosan így van Istennél is.

Ha azt, amit az Ő küldöttein és kiválasztottain keresztül kér és nem tesszük meg, akkor nem az Ő felkentjeinek, hanem Istennek nem fogadunk szót.

Amikor Izrael népe Sámueltől királyt kért, a próféta nem értett velük egyet, mert bizonyára tudta, hogy ez az ötlet nem Istentől származik.

De mivel a nép erősködött, Isten azt mondta neki, hogyha mindenképpen azt akarják, akkor engedj nekik.

Sámuelt a nép Isten ellen való lázadása bántotta, de az Úr azt mondta neki:

" Nem téged utáltak meg, hanem Engem utáltak meg."

1 Sámuel 8:7.

Isten a nép akaratosságát nem a prófétája ellen való engedelmetlenségnek, hanem a Saját maga ellen való lázadásnak minősítette.

Aki Isten felkentje ellen lázad, az Isten ellen lázad, mert a felkent nem a maga, hanem Isten akaratát közvetíti az emberek felé.

Előzmény: 11_11 (4006)