Igazság80 Creative Commons License 2022.02.03 0 0 4350

Értelmezés kérdése a szállás.  De akkor meg hívhatnák leszállásnak a dolgot viszont itt szó sincs ilyesmiről, egyszerűen csak szállás a téma.  Ráadásul a röpképes madarak nem igazán szoktak a földre szállni pihenés céljából, ha mégis megteszik akkor az meg táplálkozási okokból történik meg.

Eleve faágakon, odvakban, házak üregeiben szállásolja magát, én még nem igazán találkoztam földön alvó röpképes madárcsapatokkal, a puszta ötlet is kissé tréfás.))

Ja és még csak le sem kell szállniuk feltétlenül mert repülés közben is képesek valami alvásszerű dologra, más élőlényekhez képest eleve valami sokkal éberebb dolog ez náluk. Nyilván itt sem fogjuk meggyőzni egymást, de a többi olvasó még latolgathatja minek van több értelme. Nálam a lélek az.

A felhő valóban fel+hő, eddig egyezünk.  A hő szónak sok köze nincs a GO,KO gyökhöz meg a beburkoláshoz sem én nálam. A felhő egészen kicsi is lehet, nem borít az be akkor semmit sem.  A hő amolyan ösztönös hangutánzó ősi gyök, a civil kicsit megégette magát vagy a forróba nyúlt és ezt a hangot adta ki nagyjából.

És ilyenkor még hátra is HŐkölhetett ijedtében. 

Az a hő az valódi hő lesz úgy ahogy mondjuk. Nap süt és a hő hatására a pára a porral tapadva felmegy ezzel a hővel.  A leggyorsabb felhőképződés ez, nyáron tapasztalni igen csak ezt.

Számomra teljesen kézenfekvő a cucc, és nyilvánvaló teljesen.  Nyilván itt sem jutunk egyre.))...

Előzmény: ketni (4347)