Szerintem is Kiss Dénes, de 100-ra nem tudom, az ő gondolkodása ilyen és amolyan egyik favorit nálam ha nyelvi kérdésekről van szó mert profin értelmezi a nyelvben elrejtett dolgokat, én meg pont ezt szeretem.
Az a bizonyos mérges szó az tényleg a méreg dolog és őseink ezt a szóképzés idején tudták. Sok mai találmány voltaképp újra felfedezés, de a jégkorszakok, özönvizek, esetleges meteoritok, vagy a már jóval későbbi könyvtár felgyújtások nem éppen a tudás megőrzését segíthették elő az tuti fix.
A magyar nyelv szava vagy leírja a megnevezett dolog tulajdonságait jellemzői alapján, vagy megadja az értelmet. Vágtat szavunk például, meg a sebesség. Ezek a lóhoz köthetőek, a ló patája fog a földbe vágni ilyenkor és ha túl van hajtva akkor tényleg valódi sebei keletkezhetnek. De akinek nem maradt egy lova sem az szó szerint földönfutó lehetett. Lovasok szemszögéből nézve stimmel, hiszen annak futnia kellett, ha haza akart érni.
De ott van az hogy felhő: őseink tudták hogy a felfelé áramló meleg (hő) levegő idézi elő, a mai napig a szóban van a lényeg, és olyan hihetetlen duma van rá hivatalosan hogy a civil azt se tudja sírjon vagy nevessen a röhögéstől.)) Én inkább röhögök ezeken.))
Vagy ott van az hogy szállás. Most akkor mid is száll ha a tested egy helyben pihen és fekszik?... Hát nyilván a lélek szálldogál mindenfelé addig. Őseink kajakra tudták, hogy test és lélek plusz hogy mik ezek...