Anno 87-ben kaptam egy C+4-et. Tök jó kis gép volt, könnyen lehetet "látványos" dolgokat programozni benne,stb.
89 őszén a barátom javaslatára vettem egy CoV 2.-t.
Beleolvastam, és utána nem tudtam letteni. Akkoriban voltam elsős középiskolában és kollégiumban laktam (jó buli volt...). Többnyire szilencium kötelesen voltam - remélem tudjátok mi az: délutáni tanulás - és ilyenkor olvastam. Állandóan a nevelőtanár agyára mentem a sok röhögéssel amit hátul csaptunk a barátokkal.
Olyan jó volt a lap, hogy alig tudtam kivárni a köv. számot - pedig először 2 havonta jelent meg!
Hogy miért is volt annyira jó a lap? Talán azért mert nem volt igazi konkurrens lap és így önmagukat adhatták benne, nem volt állandó feszültség, hogy vajon elég jók-e, kevesebb reklámozó volt, és hangulatosabb játékok voltak akkoriban (mivel akkor még nem volt minden téma lerágott csont! - manapság azért nem tudnak igazán nagy durranást csinálni), és mindemellett szívvel lélekkel készítették a lapot!
Később kaptam egy A500-at (le ne szóljátok!!!) amire még jobb progik jelentek meg. Egyébként akkoriban PC-snek lenni "bűn" volt a szememben - sokkel korrektebb gép volt az Amiga és a C64.
Egyébként hétköznap választhattam PC vagy C64 között. Természetesen a számítógépteremben mindig 64-en nyomultunk, hétvégén pedig otthon Amigán.
A CoV-ot egészen addig vettem, amíg teljesen el nem PC-sedet (nagyon sajnáltam, időnként még meg-meg vettem egy példányt), utána már csak a GURU volt...
Hát igen, azok voltak a régi szép idők! Most meg egy PC előtt ülők és szidom az MS-t! BILL SUXXX! (mondjuk ma már nem olyan rossz gép ez a PC sem, de ha az Amigának lehetett volna ilyen teljesítménye... annál jobb nem is lehetne!)
Legjobb az lett volna, ha az Amiga futott volna tovább a házi számítógép vonalon, a PC maradt volna az irodákban, és a MAC pedic a professzionális grafikai stúdiókban...!!!