Maci_P Creative Commons License 2022.02.01 0 1 19332

Pálinkáját nem kóstoltam, bora mindenképpen igen érdekes illatvilágú, de a tutti-frutti íz tipikusan bizonyos fajélesztő miatt szokott megjelenni borban, lehet, hogy inkább ebben az esetben is az lehet.
Az általad ajánlott Jázmin nagyon jó választás lehet, még csak egy kevés bort csináltam belőle, de fantasztikus illatú, ha azt át tudják vinni párlatba világbajnok lehet.

És rezisztens volta miatt a kollégának nem lesz vele sok dolga. mrkux-nak még: Hamburgi muskotály késői, kissé érzékeny, inkább egy Pölöskei muskotály jobb lenne, rezisztens  - vagy akkor már a kolléga által ajánlott Aletta is jó lehet. Szerintem neked sem mindegy, hogy nem kell állandóan permetezgetni, lerohadástól tartani.... 2,5 x 1,5m helyett 2x1-el (0,9) is jó leszel, hacsak nem a traktorod miatt kell a 2,5. Néró szálvesszőn annyi fürtöt ad, hogy megszakadna, úgyis le kell dobni a felét - mert ugyan beérleli, de aromája 1,5-2kg terhelésig koncentráltabb, utána már kevéssé - ezért is jobb a kisebb térállás, ugyanazon területen több tőke, kevéssé terhelve, magasabb minőség. Öntözés csemete korában manapság lehet, hogy hasznos, de szerintem nem szerencsés: ha érésben önzözöd megszívja magát, híg lesz. Ha akkor nem öntözöd, csak előtte, akkor a gyökerei fent lesznek, éréskori szárazság miatt lesz gondod. Jobb ha a tőkék jó mélyre lemennek, megoldják maguknak a vízellátást.

 

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (19331)