WooDoo Creative Commons License 2022.02.01 0 0 49427

Az olcsó quad teleszkópokkal vigyázz, azokban nincs semmi csillapítás. A szilent is gyorsan szétmálik bennük, ritka hitványak, amiket 10e alatt árulnak. Én már a fagyiskocsikba se teszem be az olcsó quad telókat, mert az első szezon végére már leül a kocsik hátulja.

Nemrég felújítottam egy NDK-s IFA utánfutót, abban gumi rugók voltak. Nem a modern utánfutókban használt. torziós gumirugók, hanem "rendes" nyomórugók. 30 év alatt beton kemények lettek a gumirugók, amiket poliuretán rugókra cseréltem.aA poliuretán rugókat régóta használják a prés szerszámoknál az acél tekercsrugók helyett, mert tartósabbak, és ha eltörik az acél rugó, az nagy kárt okozhat a szerszámban. Esetleg ezekkel is lehetne kísérletezni, elég széles a méretválaszték, és 3 vagy 4 féle keménységből is lehet választani. Az előfeszítést csavaros rugótányérokkal könnyű megoldani.

https://www.recom.hu/rugok-176/gumirugo-180

Vagy ha jók még a gyári rugók, én keresnék valami rövid lengéscsillapítót az autó alkatrészek között, és lézerrel hegesztetnék rá két rugótányért. Még az utángyártott autóalkatrészek is fényévekkel jobb minőségűek, mint az olcsó kínai telók.

Előzmény: Michael Scofield (49425)