Az olcsó quad teleszkópokkal vigyázz, azokban nincs semmi csillapítás. A szilent is gyorsan szétmálik bennük, ritka hitványak, amiket 10e alatt árulnak. Én már a fagyiskocsikba se teszem be az olcsó quad telókat, mert az első szezon végére már leül a kocsik hátulja.
Nemrég felújítottam egy NDK-s IFA utánfutót, abban gumi rugók voltak. Nem a modern utánfutókban használt. torziós gumirugók, hanem "rendes" nyomórugók. 30 év alatt beton kemények lettek a gumirugók, amiket poliuretán rugókra cseréltem.aA poliuretán rugókat régóta használják a prés szerszámoknál az acél tekercsrugók helyett, mert tartósabbak, és ha eltörik az acél rugó, az nagy kárt okozhat a szerszámban. Esetleg ezekkel is lehetne kísérletezni, elég széles a méretválaszték, és 3 vagy 4 féle keménységből is lehet választani. Az előfeszítést csavaros rugótányérokkal könnyű megoldani.
https://www.recom.hu/rugok-176/gumirugo-180
Vagy ha jók még a gyári rugók, én keresnék valami rövid lengéscsillapítót az autó alkatrészek között, és lézerrel hegesztetnék rá két rugótányért. Még az utángyártott autóalkatrészek is fényévekkel jobb minőségűek, mint az olcsó kínai telók.