Amita13 Creative Commons License 2022.01.29 0 2 19319

Igazából abban a párbeszédben az zavart, hogy egy kezdő érdeklődött, kapott válaszokat, de aki meg merte említeni, hogy hát filoxéra és ha olyan a talaj, akkor inkább oltvány, akkor jött a leoltás, hogy de mit képzel, és hogy az újabb fajtákból nincs oltvány, de a dugványok is milyen jól, sőt jobban fejlődnek. Szóval semmi "szerintem", vagy "nálam, az én kertemben". 

Amúgy nem igen értem, hogy nagyobb volumenű termelést hogy merhet valaki dugványra alapozni - mert a hozzászólások után szerintem a talaj minőséget nem nézik. 

Picit veszélyesnek érzem ezeknek a félinfóknak a terjesztését egy olyan közösségben, ahol nagyon sok a laikus. Persze, senki nem lesz felelősségre vonható, ha valaki pórul jár, de azért az én lelkiismeretem nem lenne tiszta.

(Az nekem egy másik beszélgetésből jött le, hogy a szószólok zöme nem magának termeszt, hobbiból, hanem eladásra, amikor megkérdezték, kinek milyen színű meg alakú szőlő jön be. Aztán derült ki, hogy a röpke közvélemény kutatás célja az volt, hogy mit visznek majd a népek jól a standról... Ízről pl. nem esett szó :)).

Előzmény: Maci_P (19314)