11_11 Creative Commons License 2022.01.29 0 0 3974

Te egyik kategóriába sem tartozol.

Teremtő  Isten a    FŐ BIRÓ !!!!

Dániel könyve  10. fejezet  

9 Amikor meghallottam a hangját, amint beszélt, szavának hallatára elájultam és elvágódtam arccal a föld felé. (Dán 8,28) 10 Ekkor megérintett egy kéz, s térdemre és tenyeremre segített.

13 A perzsák országának (angyal) fejedelme huszonegy napon át ellenállt nekem. De Mihály, az egyik legfőbb fejedelem, segítségemre jött. Ott is hagytam, hogy küzdjön meg a perzsák királyával, (Dán,10 21.)  14 magam pedig eljöttem, hogy tudtodra adjam: mi fog történni népeddel a végső napokban, mert a látomás azokról a napokról szól.” (Dán 9,24-27)

Az angyal megerősíti a prófétát.

15 Míg ilyen módon beszélt hozzám, szememet a földre sütöttem, és hallgattam. (Hós 2,8) 16 S lám, egy emberre emlékeztető alak megérintette ajkamat. Erre már én is ki tudtam nyitni a számat, hogy szóljak. Így szóltam ahhoz, aki előttem állt: „Uram, amikor megláttalak, inaim elernyedtek, s nem maradt bennem semmi erő.

(Dán,10 15.;Dán,10 5. 11.

18 Erre ismét megérintett az, aki embernek látszott és megerősített. (Dán,10 9.)

20 Nézd, most tudtodra adom, mi van megírva az igazság könyvében. (Dán,10 13.;Dán 8,21) 21 De megjelentem néked, a mi fel van jegyezve az igazság írásában; és senki sincsen, a ki én velem tartana ezek ellenében, hanem csak Mihály a ti fejedelmetek. (Dán,10 13.)

Előzmény: Abdiás. (3970)