Maci_P
2022.01.29
|
|
0 6
19314
|
A filoxéra miatt leírtam én is oda egyszer-kétszer, hogy aki homokon tolja, vagy pár éve állt neki kötött talajon, szőlőt száz éve nem látott területen, persze hogy nem látja. De azt is leírtam, hogy ezen fajták genetikában jórészt viniferák, egy kevés gombabetegség elleni rezi génnel, nem várható el a filoxéra gyökérrezisztencia tőlük, de persze valamilyen szinten, egyes fajtákban létezhet. Nem tudom, mennyire értették meg... Egyébként van ott sok okos ember, de sajnos néha durva szakmaiatlanságok is megjelennek. Engem ott leginkább az zavar, hogy a természetet, a talajt tönkretéve, durván intenzív módon próbálják sokat a szőlőt termeszteni (locsolás, durva tápagyagozás), csak azért, hogy tőkénként 20-30+kg-okat szedjenek. Bár tudom, hogy nagy igény van az ipari(hidroponiás, vizen és műtrágyán nevelt, melegházas) ízetlen paradicsomora, a 20Ft-os vizes-zsemléra, a felfújt kenyérre - és igen, tudom hogy van, aki nem tud megfizetni jobbat, de annál sokkal többen veszik az ilyeneket, mint amennyi szegény van. |
Előzmény: Amita13 (19312)
|
|