BagolyMondja Creative Commons License 2000.01.12 0 0 26
Kedves füleim, izé feleim!

Köszönet a jóindulatért meg a sok okos dologért, komolyan mondva sokmindent tanultam, és rögzítem a dolgokat a reménybeli következő verzióhoz.

second volt először, tehát válaszok előbb neki:
Nyírő mesterünkről rögzíteni kellett távozását - szerepét külön most (még) nem szándékoztam taglalni. De tervezem, hogy a következő verzióban lesz vele egy interjú, már ha beleegyezik.
A nyelvezetről mint kommunikációs eszközről ez volt a minimum - nagyon is része ez az antropológiának, ne feledd, hogy egyes igen fontos nyelvészeti elméleteket antropológusok hoztak össze (Whorf-Sapir hipotézis a nyelv-meghatározta gondolkodásról pl.). A kipontozás sajnos kell, sőt, a Windows mondta, hogy nem írjam ki a segg-et, mert nem illik (nem vicc!). De nem ezért nem írtam ki - nem szükséges.

Az "önjelölt kultúrhérosz" dicséréséért köszönet. Az idegen szavakat igyekeztem a minimumra redukálni, de van egy elkerülhetetlen hányad. IMHO még nem érthetetlen - azért ez egy tudományos dolgozat!

A WE természetesen WELL, hívták WE-nek is néha, innen a zavar.

A moderáció helye talán nem a legjobb, tudom - nem tudtam máshova terelni, és külön részt nem akartam neki nyitni. Elméleti szintre is emelhettem volna, de akkor elszakadok a tasztal moderáció-vitájától. Nehéz dolgok ezek... Tudom, hogy van hozzászólás-törlés és nick-törlés - én írtam is mindkettőről külön, nézd csak meg!
És az egész kérdés iszonyú sikamlós, nem kérdéses, hogy vissza kell még térni rá, mert helyenként valóban sommás voltam - de így is be kellett fejezni valahol. Igen, az Internettót is gyorsan elintéztem, elöntött egy kis szubjektivitás valóban.
Hogy a saját szubjektív élményeimet belevegyem? Talán majd a könyv-változatba, az olvashatóság kedvéért... :-) MOst még nem tartun kott.

A NickNaptár jó ötlet, nem gondoltam bele - köszönöm. A Japán-utazásról eccerűen nem tudtam, utánanézek - de nem hiszem, hogy ez különösebben releváns. És nem vagyok szociológus!
Levelezőlistás megjegyzés jogos.

Hogy kevés lenne antropológiailag a tasztalról? Ehhez nem tudok mit szólni... Valószínűleg más dolgok lennének neked újak, mint azoknak, akiknek ez szól, mármint a tanáraimnak, nekik egy másik bevezetés kell. A szerksztetlenség talán valós, de még mindig jobb, mint sok, általam ismert híres-neves műben :)

A tasztal kiegészítő személyeit valóban elfelejtettem, és tényleg csak kevéssé tárgyaltam, hogy milyen hatása van a tagoknak a dizájnra. Megjegyzés elfogadva (ez is).

Akkor jöjjön kaviat mester!

A talikról l. lejjeb a megjegyzéseimet, szóval nagony nehezen kezelhetőek kutatásilag. Konkrétabb topicelemzések a következő változatban lesznek, bár én főleg az önelemzésre koncentrálnék ott, ezért jó SmartAss topicja.
A nullázás IMHO nem csak verseny, és a totális társadalmi tény-változatot nem engedem elvetni!
Ja és hogy a fél évvel ezelőtti változathoz képest jobb? Ez volt a feladat, nem? :)))
Másokra azért nem válaszoltam neked, mert ott van másutt a válasz már, nem baj?

Köszönettel mindenkinek: BagolyMondja