Kedves Jóska,
Abban az esetben, ha nem internetes vásárlásnál élt vissza valaki a bankkártya számoddal, amit valahogyan megtudott a lejárat dátumával együtt, akkor szerintem megnyugodhatsz mert megvan a pénzed. Ami idegesítő, hogy előkerítésére rá kell szánni időt.
A helyedben bemennék a bankba, és kérnék egy tételes számlakivonatot az összes tranzakcióról az adott időszakra, ami tételesen tartalmazza:
- a könyvelés dátumát,
- a kedvezményezett nevét, számlaszámát,
- a terhelt összeget.
Pillanatokon belül kiderül, hova lett a pénz.
A tételes kivonatot kötelező biztosítaniuk, ha a nünüke nem akar adni, akkor kell hívni a főnökét, végső esetben a fiókvezetőt. Olyan nincs, hogy egyszerűen eltűnik 150 Eft.
Ebből az összegből, miután megkerült, 600 sört tudsz inni az egészségemre. :-)
1 bank télleg 0 egyenleggel küldte ki a számlakivonatokat, de csak a lekötött betétek szerepelnek 0-án, a látra szóló nem, ill. tudnak a problámáról, és arról is szerencsére, hogy a 0 egyenleg nem 0. De hogy ezt megtudja az ember, elég sokat kellett próbálkozni, mert minden vonaluk foglalt volt pár napig :-)
Más y2k: Az APEH járulékfolyószámláin is volt egy kis kavar, a Nov. hónapban duplán terheltek, de erről tudnak. Ez akkor derült ki amikor most a napokban voltam bent adóigazolásért. Csak a hüjje ügyintéző, ahelyett hogy hozzáadta volna, levonta az összeget az egyenlegből, így adótartozás jött ki.
- Megkaphatom a kivonatot? - kérdem.
- Hát nem. Adóegyeztetés 1-9 ablakoknál - hangzott a válasz. ;-))
Nagy nehezen mégis megkaptam és kiderült a hiba. Nemtom hány embert küldtek már el aznap befizetési csekkel (!!) emiatt a tévedés miatt.
üdv.
HoD