supertzar Creative Commons License 2000.01.12 0 0 287
Üdv az új arcoknak! Vagy csak új nickeknek?:-)

Az a jó, hogy ahány emberke, annyi vélemény. Csak mellékesen: ezért nehéz MHH-t csinálni, de ugyanakkor ettől izgi.

Terra K szerintem elég jól elcsípte a Risk dolgot. A hangszerelés hótt profi (Dan Huff már a Giantben is giant volt), a zene viszont nem kimondottan 'deth.
Nem tudom, tudjátok-e, hogy ki az a Bud Prager, aki több Risk nótában is társszerző. Nos, a Megadeth menedzsere. Ez rock/metalban egy új, de talán nem éppen követendő példa.
Szvsz a menedzser adja el a bandát, ahogy csak bírja, de ha lehet, a nótaírást bízzuk már a muzsikusokra!

A Hostot nem kommentálnám, ebben eléggé más a véleményem. Mindenesetre ma már kijelenthetjük, hogy a mainstream felé nyitás nem jött be nekik, így aztán nem csoda, ha keményedésről, Draconian albumról suttognak a hírek.

Üdv Fafarának!
Szerintem részedről költői volt a Norbi kérdés, hiszen épp a ti hirdetésetek (Shock újság/válogatás) miatt lett galiba.
Ugyan a topik címe MHH, de szívesen hallanék Shockos híreket is. Lesz újra válogatás? Mikor? Ki lesz rajta? Mi a helyzet a Masters Of Shock turnéval? Milyen bandákkal fut majd a dolog?
Mikor lesz új Shock? Ki lesz a címlapon? És belül? Mindent tudni akarunk!

iLane írta:
"Supertzart meg tudom erteni miert akarja inkabb James Murphyt Pitrelli helyett. Jamesnek mar ugyis mindegy, a Savat meg nem kellene szetugrasztani...
Bar szerintem inkabb az van, hogy amig a Savatage pihen, addig Pitrelli kisegiti a 'Dethet, aztan majd keresnek egy alando gitarost. (vagy billentyust... :) "

- Mi az, hogy Jamesnek már úgyis mindegy? Szerintem, ha James lenne az új gityós, az valamit (jót) jelentene a Megadeth jövőjét illetően.
Állat módra szólózik (bár azért Marty...), és sosem játszott langyos rádiórockot.
Al Pitrelli (egy isten) csak jan. 21-ig segít ki a 'dethben, vagyis befejezi a turnét velük, majd folytatja a munkát az új Saván (don't worry!). Tavasz végére, nyár elejére ígérik a lemezt, jó lenne, ha tovább már nem csúszna. Az év egyik legnagyobb albuma lehet majd...

iLane-nek még:
Bocs. Nincs összesített listánk, vagy ilyesmi. Ha ilyen lelkes vagy, csak üdvözölni tudom a dolgot. Én a gépemben szoktam kutatni, de én is csak az utolsó pár évet tudom átnézni. A többinél marad a nyálazás.

A trendcsinálásnál azért kicsit túlzásokba estünk, nem? A Pokolgépről pl. alig volt szó a lapban, oszt mégis úgy megy nekik, mintha újra 1985 lenne. A trendek kintről gyűrűznek be, mi max. tudósíthatunk róluk.

Egyébként a Twilight és a Shock tényleg kell, erősödjenek csak. Mert mi van így? Ha leírjuk a véleményünket egy albumról (ld. Plost, Mdeth), és az mondjuk nem kedvező, egyből mindenki azzal jön, hogy kinyírtuk a bandát. Ha több komoly hatású lap lenne, több vélemény jöhetne le egy albumról. Én ennek csak örülnék. Ráadásul szeretem is olvasgatni a többi lapot.
A Twilightnak pl. a külalakja is nagyon tetszik (üdv Flynnek!), bár a német Metal Heart hatása tagadhatatlan. De az is szép lap, ahogy a Twilight is.

Mellesleg nem arról van szó, hogy az általunk cinkelt lemezek, zenészek másutt az egekbe emelkedtek, csak mi vagyunk ilyen kicsinyes, vak és süket arcok. Blaze Bayley-t pl. nemcsak én voltam képtelen elfogadni a Maiden énekeseként. A Host sem az évszázad albumaként fog a rocktöri lapjaira kerülni.
Ugyanez áll a másik oldalra is. Lehet köpködni a Hammerfallt, de az tény, hogy az első lemezükkel valami végérvényesen megváltozott. És nem azért, mert az MHH-ban jól szerepeltek, hanem mert a jó időben a megfelelő helyen bukkantak fel, ráadásul nem is rossz dalokkal. Mertek ellene szegülni az aktuális dolgoknak. Tudom, tudom, klisés metal, blablabla... De ha jól belegondolunk ugyanígy megvannak a gót klisék (fekete cucc, bőrkabát, Black No.1 hajfestés), a black klisék (nem is sorolom) és a street/HC klisék (raszta, skatecucc, Vans, Pumadidas) is. És akkor mi van? A zene legyen ott a helyén, nem?

Előzmény: Terra K (285)