Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.12 0 0 7
Attól nem is igazán tartok hogy eltűnt a pénzem: volt-nincs, mert azért ez nem úgy működik. Arra utaló jel nincs, hogy olyan átutalások mentek volna ki, amikhez semmi közöm, egyszerűen a számlaegyenlegem nem követi az algebra szabályait. Tehát továbbra is él bennem az a képzet hogy a pénzem ott van a banknál, csak éppen most nem férek hozzá. (Pontosabban a bankkártyámhon lévőhöz nem)

Éjszaka gondolkoztam a dolgon, és arra jutottam hogy egyetlen típusú kár érhet. Képzeljük el az alábbi esetet:
Van nekem mondjuk egymillió Forintom egy olyan befektetési formában, ami az utóbbi hónapokban kedvezően fiallt. Van mondjuk a számítógépes rendszerben bennfentes embernek (vagy strómannjának) egymilliója egy olyan befektetési formában, ami a vártnál roszabbul teljesített. Ha mondjuk megcseréli a kettőnk befektetését, és azt állítja hogy én nem is "A" típusú befektetést vettem az interneten hanem "B" típusút, akkor semmit nem tudok bizonyítani, mert nincsenek bizonylatok a kezemben. Ez a bank számvitelében nem jön ki, mert csak belső számlák közötti átcsoportosítás történt.

Ezt az esetet nem tartom valószínűnek, mert akkor mivégre helyeztek volna el félmillió kamatot az egyenlegértesítőmön: egyszerűen nem működik a rendszer.

Előzmény: csn (5)