Abdiás. Creative Commons License 2022.01.24 -1 0 3950

Én  semmi vallás tagja nem vagyok, hogy miért azt én tudom !!!!

A valláshoz nem kell egy közösség tagjának lenni....................

Tudod ki volt az első vallásos ember?

Éva.

A bűnbeesés történetéből kiderül, hogy mi a különbség a hívő és a vallásos ember között.

Isten azt mondta Ádámnak:

" A jó és a gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél, mert amely napon eszel arról, bizony meghalsz."

1 Mózes 2:17.

Ezt a parancsot Isten Ádámnak adta, amikor Éva még nem lett megteremtve.

Ádám bizonyára ezt elmondta Évának, de Éva nem istentől, hanem Ádámtól hallotta.

Régebben azon gondolkodtam, hogy vajon a Sátán miért Évát kísértette meg és miért nem Ádámot?

Ő tudott valamit, mert bizonyára biztosra ment.

Szerintem tudta, hogy Éva megkísérthető........................

Aztán idővel az Úr elmondta, hogy miért.................. mert Ádám hívő ember volt, Éva viszont vallásos.

Az a különbség a hívő és a vallásos ember között, hogy míg a hívőnek van személyes kapcsolata istennel és közvetlenül Tőle kapja az útmutatást, addig a vallásos ember igei ismerete emberektől származik.

A vallásos embernek nincs isteni útmutatása, ő mások ismereteire hagyatkozik, ez viszont előbb-utóbb bukáshoz vezet, és bizonyára ezt a Sátán is tudta.

Csak az tud az Igében és az Ige mellett stabilan megállni, aki valóságos kapcsolatot ápol istennel, vagyis személyes és bensőséges közösségben van Vele.

A vallásos embernek ez nem adatik meg, ......................... és látjuk, hogy ez hova vezet: Az ilyen ember lázad isten igéje ellen, még ha nem is szándékosan, és elhiszi, amit az ellenség mond.

A vallás nagyon veszélyes, mert azon keresztül a Sátán úgy rángatja az embert, mint egy marionettbábút................................. ráadásul meghagyja az embernek azt a hazug identitástudatot, hogy ő hívő ember.

Előzmény: 11_11 (3935)