Bakancs4
2022.01.23
|
|
0 2
49416
|
Hogy érted , hogy csereszabatos a két oldal ? A féktárcsák egyformák , mindegy melyik oldalra kerülnek ( a csapágy úgyszintén , de ez gondolom értelemszerű ) amit nem lehet felcserélni az a csonkállvány , de az is eléggé adja magát .
Ha meg kell menteni a lebontandó féktárcsát akkor a helyzet nehezebb .
Én korábban próbálkoztam (ívvel) ráhegeszteni a csavarra -- egyrészt a fejre is : rátettem egy 8-as anyát és a furat közepébe hegesztettem , majd 13-as kulccsal próbáltam letekerni . Nekem nem jött be a dolog , a logika azt diktálná , hogy a hegesztéstől annyira felhevül az imbuszcsavar , hogy ki lehet tekerni -- hát nem , igaz normálisan hegeszteni se tudok . A hegesztésnél próbálkoztam a lefúrt csavarcsonkot megpöttyözni , de ez is csak egy csavarnál vezetett eredményre . Pedig itt az a logika működik , hogy nem is annyira a menet van megragadva , hanem a csavar nyaka ( a kúpos gallér ) fog keményebben , az nem engedi elfordulni a csavart -- szerintem .
Nekem az alábbi módszer jött be :
- -- normál módon megpróbálom kitekerni a csavart , ami kijön kijön , ami nem az nem
- -- megmelegítem a csavart oldalról és újra próbálkozom
- -- esetleg rásegítek a dologra azzal , hogy alátámasztom a keréktárcsát , ráteszek a fejre egy 8-as anyát és megütöm , majd újra próbálkozom a kitekeréssel
- -- ha ez nem vezet eredményre akkor :
- -- lefúrom a makacs csavarfeje(ke)t 8-as fúróval
- -- leveszem a kerékagyat
- -- belefúrok a beragadt csavar(ok)ba , asszem 4-es fúróval -- ezt oszlopos fúróval csináljuk , ne kézben tartottal . A 8-as fúrót az imbuszcsavar központosította , a 4-es fúrót pedig a 8-as fúró kúpja fogva , így remény van arra , hogy a fúró nem gyalogol ki oldalra és sérti meg a menetet
- -- megmelegítem oldalról a csavart
- --beleütök a furatba egy 30-as TORX bitfejet
- -- ha tudom kitekerem
- -- ha szükséges tovább melegítem és újra próbálkozom
- -- esetleg lehet hideg vizet csöppenteni a furatba , hogy elváljon a két menet egymástól
- -- végül lebányászom (kihűtés urán ) a bitfejet és jöhet a következő csavar . A bitfej nem egy költség a mutatványban , valószínűleg bele is pusztul , de a furatba nem törjük bele addig , amíg a csavar nincs kihajtva...
|
Előzmény: zogobacsi (49415)
|
|