A "feltörekvők" közé beszámitanám Kotonowaka-t, esetleg Wakatakakaget. Daiesho-t csak azért nem,
mert ő már régóta ott dörömböl azon a bizonyos kapun. Ha megnézed a mai győzelmét, az valami elképesztően brutális volt. Ilyet a jelenlegi mezőnyből rajta kivül senki sem tud. Kár, hogy kiválóságát
nem tudja mindig megmutatni.
Hoshoryu-ban bizom, de kétségeim is vannak felőle. Kell neki 1-2 év, de előfordulhat, hogy nagyon nagy birkózó lesz belőle, akárcsak ABI-ból, de az is lehet, hogy mindketten megrekednek a jelenlegi szintjükön.
URA kacsikoshi-jának külön örülök, igy a legközelebbi tornán is a legjobbak ellen fog küzdeni. Aztán itt
van Ishiura. Mikor ma fellépett a dohyóra, hosszasan nézték egymást (távolról) Hakuho-val, majd
Tamawashit simán le-oshidashizta. nagyon úgy fest, hogy kis termete ellenére, erősen fejlődőképes,
talán éppen Hakuho segitségével.
Ami a Juryo-ba feljutást illeti, Ryuden a 6-1 eredménnyel biztosan felkerül, viszont a 19-éves nagy
tehetség, Atamifuj (Ms1 westről) a 4-3 as eredménnyel számomra nem meggyőző. Lehet, hogy fel-
jut, de talán túl korai lenne. A Juryo azért a Makushitánál nagyobb húsdaráló. Nem is tudom, hogy
sport-szakmai szempontból okos dolog-e 19 évesen valakit bedobni egy ilyen mély vizbe. Ami az
Ms12-re visszacsúszott 2 méteres Hakuho tanitványt illeti, Hokuseiho 5-2 es eredménye bizalom
keltő, de szerintem kevés a Yuryo-hoz, és még azt sem lehet tudni, hogy hányan kerülhetnek feljebb.
Jól néz ki a mezőny, bőven vannak igéretes versenyzők, a Makuuschi-ban , Makushita-ban, viszont a
Juryo mezőnye nekem kicsit "szürkének" tűnik. Mitakeumi, Takakeisho egyikétől sem várom-remélem,
hogy önmagához képest nagyot lépjen előre a jövőben. Ők már valahogyan "be vannak árazva" előttem.