dave_dömper Creative Commons License 2022.01.23 0 0 6876

Amint írtam is, biztos vagyok abban, hogy a Sekiwake-től - most - nem tagadhatják meg a kinevezését. Emlékeim szerint a 33 győzelemre minden esetben, (olykor még 32-re is) megadták az éppen esedékes jelölteknek. Legutoljára éppen Takakeisho - val "szarakodtak" (bocs), nyilván annak volt valami előttünk ismeretlen oka. Amúgy pedig azt a témát, hogy milyennek is kell lennie egy valóban ideális Ozeki - nek, valamikor, úgy jó egy - két évvel ezelőtt, itt, ezen a fórumon boncolgattuk, legfőként a hozzáértő guruk szakvéleményein rágódva. Nem is igazán az volt a mérce, hogy most akkor 9-10-11 győzelemmel kell

zárniuk egy - egy tornán stabilan, hanem az egész egyéniségük, puszta megjelenésük és egyáltalában,

a versenyzőtársak körében joggal kiérdemelt tekintélyük, presztízsük okán. Eseti példák is kerültek elő,

mint példásul a régebbi idők nagy alakjai közül Kaio, aztán Kisenosato is, aki egészen kiváló Ozeki volt,

ám emellett Yokozuna - kinevezése elsietett volt, és nem is használt a pályafutásának. Szóval volt ilyen

disputa is anno.

A másik ügy nálam, a feltörekvők ügye. És itt - most elsősorban Abi-ra valamint Asashoryu II.-re, vagyis

egész pontosan Hoshoryu-ra gondolok. A Hatsu végeredmények birtokában már próbálkozok valamiféle

előzetes Haru listát elképzelni és bizony, a mostani eredményeik alapján, legalábbis én úgy látom, hogy

Abi számára a mostani 12 - 3 / Jun Yusho (és a Kinboshi-ját se feledjülk el) alapján szerintem simán kijár

neki a Sekiwake W-polc (az E-oldali polc nálam, Wakatakakage-é), mivel itt-most mindkét hely megürül- Mitakeumi előre lép, míg Takanosho visszalép "egy mezőt a sakktáblán". A másik ügy Hoshoryu. Miután

mindkét jelenlegi Komusubi ugyancsak betlizett, Daieisho éppencsak, Meisei viszont egy brutálisat, így,

- emiatt egy Komusubi polc ürül (mert gondolom, hogy Takanosho oda lép vissza). A másikat 11 - 4 - es,

igen látványos kachi koshi eredménye alapján éppen Hoshoryu számára képzeltem el. Mindezeken túl, visszatérve Abi-hoz, úgy gpndolom, hogy vele a Banzuke - gyárosok a Kyushu - t követően, az ott elért ugyancsak igen látványos, 12 - 3 (igazán, még Ozeki-hez is méltó) eredményéhez mérten, igen - csak szűkmarkúak voltak a Hatsun ezzel a M6w elhelyezésével, azaz akkor kibabráltak vele és ezt tán most,

a Haru előtt illene egy kissé helyre-bilnteni, ezzel a Sekiwake-előléptetéssel. Reméléem, hogy így lesz.

És amúgy is már éppen elegendő tekintélyt parancsoló egyéniséggé vált ő már, akár a Makichi-ban is.

Előzmény: RTpapa (6875)