Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.23 0 0 3377

"Azt hiszed, nem tudna betölteni egy ilyen szerepet? "

Azt. Nem tudna. Nem azért mert nő, hanem azért mert nincs benne gyakorlata. Ugyan ezért én sem tudnám. Az csak messziről néz ki olyan egyszerűnek.

Mesélek valamit, igaz. 

Gimnáziumban amikor tanultuk irodalomból az izmusokat a magyar tanárnő kitalálta, hogy mindenki húz egy izmust és annak megfelelő alkotást hoz létre. Nekem a szürrealizmus jutott. Mivel abban az időben sokat rajzoltam (nem műszaki) ezért úgy gondoltam, hogy művészi képességeim kiteljesedésének rajzban engedek teret. (nem művészi szinten rajzoltam, annál jóval gyengébben) Gondoltam ebéd után hazamegyek, egy óra alatt megalkotom és a 1/2 4-es moziban ott a helyem. Meg is alkottam fél óra alatt és szomorúan konstatáltam, hogy finoman szólva nem jó. Eltéptem. Majd újból alkottam. Eltéptem. Mozi elmaradt. Vagy egy hétig minden délutánom ezzel telt. Alkotás, tépés. Azért a végére sikerült valamit összehoznom amit nem tartottam rossznak. A jobb műveket közszemlére tették, az enyémet is. 

Addíg amíg az ember nem csinálja addíg sokkal egyszerűbbnek tünnek a dolgok.

Érdekességként. A gimnázium sokadik (nagyon sokadik) születésnapjára nagy találkozót szerveztek, voltak kiállítva a múlt mindenféle emlékei. Legnagyobb meglepetésemre a fenti mázolmányom is (megőrizték) és mégnagyobb meglepetésemre nem mint a skizofrénia iskolapéldajaként.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (3376)