Elnézést, Shodai-val kapcsolatban kicsit karikíroztam, ámde, sajnos egyszerűen tragikus az, amit ma is
művelt, lélektelenül, erőbedobás nélkül. Mert sajnos az is egy abszolút igazság, hogy az egyetlen saját összetevő, amiből az Ozeki - léthez megvan nála, ami kell, az talán a puszta fizikai erő. Időnként meg
is villantja. Csak éppen az az időnként az ő esetében nagyon ritkán fordul elő. Ez kevés egy Ozeki-nek.
A másik dolog, amit például a mongol esetében nagyon nem értek, az a Meisei elleni borzasztó látvány előadását nem értem, pláne, ha mellé teszem ezt a mai, Takanosho - elleni meccsen mutatott, szinte pusztítóan lerohanó erőt - energiát. Hogy tudom egymás mellé tenni ezt a két dolgot ? Mitakeumit, ma
például nem is tudom, hogy mikor láttam ilyen elképesztő akarással, elszántsággal küzdeni, egy torna
13. napján. Abi egész egyszerűen, tíz másodperc alatt belátta, hogy itt - ma nincs semmi keresnivalója.
Épp emiatt úgy gondolom, hogy a mongol ellen holnap mindent bedob, ami csak "a csövön kifér".
Ami Mitakeumi promóció - esélyeit illeti, valóban el tudom képzelni, hogy egy 12 - 3 kachi koshi esetén,
csakis abban akkor ítélik meg most neki, ha az egyszersmind egy Hatsu Yusho vitelével is együtt járna. Ellenkező esetben marad minden márciusra, amikor is a torna két kado ban Ozeki-vel rajtolhat majd el.
Viszont, a jelen állás esetén ott, Mitakeumi számára, már egy 11 - 4, vagy talán még egy 10 - 5 kaachi
koshi is elég lehetne a promócióhoz.
A holnapi napon szerintem sok minden eldől. Abi számára egy utolsó esély a Yusho-ra és még abban az
esetben is a legjobb opció neki, ha az utolsó napon a mongol legyőzi Mitakeumit, mert ez esetben "play
off" a vége, a Yijituna, a Sekiwake és Abi között. És ez is a Hatsu egy felettébb érdekes és jó kimenetele
lehetne.