dave_dömper Creative Commons License 2022.01.21 0 0 6860

Tegnap abban a hiszemben fejeztem be a fórumozást, hogy Myogiryu kiszállt a torna küzdelmeiből.

Ehhez képest a holnapi napra be van jegyezve Daieisho-val szemben. Eszerint csak átmeneti kiszállás

volt, még nem adta fel a tornát. Egyébként, ha már itt vagyunk, a Makuchi-t ez a torna is szinte meg-tizedelte. Eddig öten szálltak ki idő előtt. És ráadásul mindkét Ozeki kado ban indulhat a Haru Bashon.

Más. Nekem tényleg úgy tűnik, hogy Shodai számára egészen speciális sorsolással állítják össze a 15 versenynap programját. Eddig csak az látszik, hogy a Yokozunával szemben nem kell neki kiállnia. Ha

ez így megy tovább, nem is sokára a Sanyaku - beliekkel szemben sem kell majd neki ringbe azállnia.

Ki tudja, hova vezethet még ez ? Mióta Abi visszatért a Makuchi-ba, mindkét alkalommal igen kiváló eredményt produkált. Már a Kyushu-n is feltűnt nekem, hogy a három éljátékos (Ye, Oe, és Ow) közül

egyes - egyedül Shodai kerülte el az "Abi-cunami"-t és láss csodát, most, a Hatsu 2022. alkalmával is

gondosan megóvták ettől a kellemetlenségtől őt a Banzule-gyártó guruk. Arról már ejtettem szót, hogy

az utóbbi két tornán már Terunofuji számára is Tabu a vele való találkozás. Pedig, ahogy a jelenlegiek is mutatják, a mongol igenis verhető, legalábbis, amikor "elbambul, bele-belebénáz" az összecsapásaiba. Pontosan úgy, amint tette azt Tamawashi és kiváltképp Meisei-vel szemben. Leginkább, az utóbbi volt

olyan, amiről (lehet tévesen) úgy gondolom, hogy egy Yokozuna nemigen követhet el ilyesmit.