Tonio 2.0 Creative Commons License 2022.01.21 0 2 1553

Mi lenne, ha egy pillanatra megpróbálnánk elszakadni Mocsai személyétől?

Amit elmondott, már amit megértettem belőle, abban szerintem igaza van, egyértelmű felelős kell, és egyszemélyi kapitány (lehetőleg főállású, bár erről szerintem nem beszélt), mellé pedig egy segítő (másodedző). Egyértelmű, világos felelősségi viszonyok kellenek, akkor is ha ideig-óráig működött ez a furcsa konstrukció (edzőtrió), amit tudomásom szerint rajtunk kívül egyetlen válogatott sem alkalmazott.

Biztosan működhet a szélső nélküli játék is, de ezt sem alkalmazza egyetlen válogatott sem rajtunk kívül.

Biztosan el lehet érni szép eredményeket úgy is, hogy 30+ gólokat kapsz meccsenként, ha te még többet lősz, de valójában minden továbbjutó kevesebb gólt kapott, mint mi (még Hollandia is).

Biztosan lehet 2 méteres kettes védőkkel is jól védekezni, de rajtunk kívül szerintem egyetlen válogatott sem kizárólag ilyeneket vet be.

Biztosan lehet időkérés nélkül is kézilabdázni, de valahogy rajtunk kívül minden szakvezető ki szokta kérni az idejét, a francia meg a dán is, pedig eddig sosem voltak nagy bajban (hátrányban is ritkán), és valószínűleg egyébként is több automatizmus és tervszerűség van a játékukban, mint a miénkben.

Más irányban megyünk az autópályán, mint a többiek, és a 15. hely nem azt mutatja, hogy ez lenne a jó irány...