És még valami. Terunofuji számára a Basho tornák 12. versenynapja és Meisei lassacskán kezd valami fátumszerű egységbe kovácsolódni. A tavalyi Aki Basho-n, az akkor Sekiwake rangban szolgáló Meisei ugyancsak a 12. versenynapon találkozott a friss Yokozuna-Terunofuji-val és akkor egy shitatenage c.
(nem tudom mit takar) produkcióval verte. Most, a Hatsu 12. versenynapján, a Komusubi - Meisei-vel
vívott meccsén a Yokozona egy kotasukashi - val (ismét nem tudom, hogy ez mit takar) kapott ki tőle.
Lassacskán itt lenne az ideje, Meisei ellen beteget jelenteni. Habár ott volt például a tavalyi, év - végi
Kyushu, amelyen szintúgy a 12. versenynapon találkoztak. Ez alkalommal a Yokozuna nyert kakenage-
val (minő csoda, ezt se tudom, hogy miféle figura). Mindenesetre én a Yokotuna és mestere helyében folyamodnék a Szövetséghez, hogy a 12. versenynapot töröljék a 6 Nagy Basho - torna programjából,
Inkább hagyják ki és legyen a záró-nap mondjuk a 16. Egyébként ez nem vicc, de ilyesmi létezik már
régóta a Földkerekségen. Egy egész rakás légitársaság gépein nem található 13. üléssor (egyáltalán
nem vicc), magam is utaztam már ilyen gépen (is), hanem a 12.- t követően a 14. üléssor következik.
Hiába, az emberi h....ség valóban határtalan.