Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.19 0 1 13944

én nem tudok rázás nélkül főzni szinte semmit ... nekem muszáj rázni a serpenyőt, raguknál megriszálni a fazekat, vagy ahol nincs pl. kenyérpirító,  ott a platnin kenyeret/pékárut pirítani. 

 

én annak vagyok híve, hogy nekem, és a körülöttem lévő emberek hasa, jó érzése sokkal fontosabb egy használati tárgy újkori fényénél ... vagy pl. Wok-kajákat hogy lehet spatulával, vagy fakanállal megdobálgatni a wok-ban, hogy jahjj, csak a tűzhely maraggyon fényes ... vagy pláne a palacsinta, amit oda kell baszogatni picit a palacsintasütőt a platniho', hogy dobálni lehessen ... 

 

én azt gondolom, hogy ott bassza meg az összes reklám, meg kerámia-tűzhelytisztitószer ügynök a jó édes anyját, hogy nem elég a nőknek, hogy melltartó, meg józsefatillamamának kell lenniük, és tűsarkúban szántaniuk, de még a tűzhelyüknek is újkori fényükben kell ragyognia, akárcsak maguknak, negyvenesen húszasnak kinézve ... 

 

szóval nem tom, mióta van ez a kerámia-mizéria, milyen előnyökkel kecsegtetik a szakácsokat, hogy mennyivel lesz finomabb egy ragu kerámián, mint sima elektromos-platnin, vagy gázon, de ha magam választhatnék, az életben nem lenne, és nem azért, mert izgatna a fényének megtartása, mer' kb leszarom (másét is, mer' legfeljebb nem főzök az övén, oszt bassza meg, és keressen olyan napi 20 €-s munkaerőt, aki meg tuggya őrizni egy mindennapi használati tárgy újkori fényét)

 

De egyébként kértem már tanácsot perfekcionista OCD-s szakácstól, egy szakácsbuzitól ezügyben, és tanácstalan volt ő is ... A kerámiatűzhely kopik, mint ahogy a pina is szárad ... előbb-utóbb megtörténik ... 

 

Faszt sem fogtam sosem két ujjal, mégis mind csak fényesebb lett ... 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (13943)